acumulatori hidraulici

           Buna funcționare a sistemelor hidraulice sau pneumatice se bazează pe integritatea funcțională a componentelor sale dar și pe mentenanța făcută în mod corespunzător, la intervale de timp bine definite. În zilele noastre, “timpii morți” din procesul de producție duce la scăderea randamentului și implicit la apariția unor costuri suplimentare. Exploatarea unui sistem hidraulic sau pneumatic presupune contracararea eventualelor inconsistențe, cum ar fi modificări bruște ale presiunii din sistem, cu mijloace eficiente și de lungă durată. Un astfel de mijloc ar fi acumulatorul, care în linii mari reprezintă un rezervor ce suplimentează debitul, ameliorează și anulează șocurile, echilibrând pulsațiile ce se creează, sub diferite modalități, în funcție de tipul acumulatorului, mai exact acumulator cu membrană, cu piston sau cu balon.

            Acumulatorul reprezintă un element important din cadrul unui sistem hidraulic sau pneumatic, astfel alegerea acumulatorului potrivit este un considerent important, acumulatorii produși de compania Parker Hannifin fiind alegerea ideală. Mentenanța acestora trebuie făcută corespunzător, de către personal autorizat, firma PH HIDRO PNEUMATIC reprezentând alegerea potrivită. Verificarea acumulatorilor fiind primul pas din cadrul unei mentenanțe corect executate, aceasta trebuie făcută cu ajutorul unor echipamente profesionale, precum setul de reîncărcare VGU, oferit de Parker Hannifin. Acesta va detecta orice posibilă defecțiune a acumulatorilor, daca acestea sunt prezente, înainte de inițierea altor operații din cadrul mentenanței. De exemplu, balonul acumulatorilor cu balon, cu timpul, după numeroase ore de funcționare se poate deteriora ducând la funcționarea defectuoasă a acestora, pentru aceasta, în atelierul firmei se pot rectifica aceste probleme cu ajutorul kit-urilor de reparație, adaptat special în funcție de acumulator.

            Pentru anularea șocurilor, acumulatorii nu numai ca stochează surplusul de fluid, ci, prin intermediul azotului prezent în interiorul acestora, sunt atenuate pulsațiile cu ajutorul compresibilității acestuia. În timp, cantitatea de azot scade, ducând la scăderea randamentului acumulatorului sau chiar la deteriorarea mecanismului din interiorul acestuia; pentru aceasta, fie în atelier, fie la fața locului se poate face încărcarea cu azot a acumulatorului cu o anumită cantitate în funcție de presiunea necesară ce trebuie atinsă. Uneori, starea acumulatorului este atât de deteriorată încât costurile reparației nu mai sunt justificate, astfel, firma PH HIDRO PNEUMATIC se angajează să execute mentenanța acumulatorilor în mod corespunzător, iar la nevoie, când repararea acestora nu mai este o opțiune, să facă înlocuirea acumulatorului dumneavoastră cu un acumulator Parker Hannifin cu aceleași caracteristici, făcându-se echivalarea în cazul utilizării unui acumulator de la alt producător.

            Deoarece motto-ul firmei PH HIDRO PNEUMATIC este “Totul într-un singur loc”, aceștia se angajează să îți ofere cele mai bune servicii de service ale acumulatorilor, indiferent de necesitățile dumneavoastră.kit încărcare acumulatori hidraulici Parker