Ca și în cadrul organismelor vii, unde membrele superioare și inferioare execută mișcări comandate de către creier pentru îndeplinirea unui scop, ca de exemplu mersul, la fel și în cadrul unui sistem hidraulic sau pneumatic, cilindrii execută mișcări de translație pentru îndeplinirea unui scop în procesul de producție sau în diferite aplicații. Fiind practic componenta sistemului care execută astfel de mișcări datorita fluidului sub presiune, este predispus, în cazul unei unei exploatări neconforme sau după multe ore de funcționare la defecțiuni.

            Deoarece cilindru hidraulic sau pneumatic este parte indispensabilă a unui sistem de acționare hidraulic sau pneumatic, buna funcționare a acestuia este absolut necesară pentru menținerea unui randament crescut în producție și minimizarea costurilor. Astfel reparația cilindrilor este un procedeu complex, ce necesită tratat cu maximă importanță, iar executarea reparației trebuie făcută în cadru profesional, de către personal autorizat. Deși piața în domeniul hidraulicii și pneumaticii este foarte extinsă, alegerea optimă sunt cilindrii produși de către Parker Hannifin, liderul de pe piață în domeniu.

            În general, defectele cilindrilor sunt legate de componentele de etanșare a acestora. Astfel firma PH HIDRO PNEUMATIC poate executa înlocuirea acestor ansamble la produsele Parker prin kit-urile originale în funcție de tipul cilindrului și de caracteristicile acestuia, însă în cazul cilindrilor de la alți producători, se poate face o echivalare pentru a oferi cilindrului performanțele inițiale. Deoarece lichidul de lucru diferă în cazul cilindrilor hidraulici și a cilindrilor pneumatici, mai exact uleiul hidraulic și aerul, este absolut necesar ca problema să fie identificată în mod corespunzător, în vederea adoptării unor măsuri corespunzătoarea în vederea reparării.

            Atât în cazul cilindrilor hidraulici, cât și în cazul cilindrilor pneumatici, fluidul de lucru nu trebuie să conțină impurități, astfel, dacă cilindrul activeză într-un mediu încărcat iar în cadrul instalației nu sunt prevăzute sisteme de filtrare corespunzătoare sau care funcționează defectuos, aceștia sunt predispuși la contaminare ceea ce va duce la un randament scăzut sau chiar defectarea acestora. De asemeni, lubrifierea cilindrului trebuie executată corespunzător, deoarece lubrifierea necorespunzător defectuoasă, cilindrul fiind un aparat ce conține piese în mișcare, duce la uzură prematură, care în final poate fi fatal pentru acesta. În cadrul reparației cilindrilor, se verifică și se înlocuiesc și alte piese defecte sau uzate cum ar fi tijele de cilindru, articulațiile de la capatele cilindrilor. În unele cazuri se înlocuiește si cămașa cilindrului.

            Nu în ultimul rând, la fel ca și în cazul organismelor vii, cilindrul hidraulic sau cilindrul pneumatic poate îndeplini o sarcină maximă înscrisă în caracteristicile acestuia încă din stadiul de proiectare, astfel este important ca acesta să nu fie supus unor sarcini mai mari decât cea maximă și de asemeni să fie ferit de eventualele pagube mecanice, cum ar fi loviri din exterior.

Cilindrii reparați sunt testați, se fac probe de funcționare și de etanșare.

PH HIDRO PNEUMATIC se angajeză să identifice și să execute în mod corespunzător servicii de reparație a cilindrilor hidraulici și pneumatici pentru ca sistemul dumneavoastră să fie menținut la randamente ridicate.

cilindri hidraulici si pneumatici