Progresul tehnologic este realizat chiar și prin cele mai mărunte detalii, care la prima vedere pot părea nesimnificative. De la apariția lor din urmă cu aproximativ 2500 de ani, în Grecia antică, fabricate fiind din intestine de bovine, până în zilele noastre, fiind alese pentru fabricarea acestora, cele mai calitative materiale si cele mai diverse procedee, furtunurile hidraulice au jucat, joacă și cu siguranță vor juca și pe viitor, un rol important în contribuția pentru avansul tehnologic.

            Deși un furtun hidraulic este construit în continuare din 3 elemente fundamentale, tubul interior, ranforsările și învelișul exterior, corporația Parker Hannifin optează pentru materiale cu cele mai bune caracteristici, precum cauciucul PKR, cauciucul sintetic, cauciuc butilic și cauciuc EPDM, pentru tubul interior al furtunului, sunt alese pentru a se vehicula cele mai diverse lichide. O altă componentă importantă a unui furtun hidraulic este ranforsarea, aceasta fiind structura de rezistență, oferindu-i acestuia capacitatea de a susține presiunea din interiorul furtunului, numărul de straturi de ranforsare și tipul ranforsării determină rata de presiune a furtunului. Și nu în ultimul rând învelișul exterior, ce protejează furtunul de acțiunile mediului exterior, cum ar fi abraziunea, coroziunea, razele UV, de exemplu învelișul SuperTough oferit de Parker Hannifin este de 450 de ori mai rezistent ca unul standard.

            Pentru crearea unor ansambluri care sa deservească transportul lichidului dintr-un punct în altul este necesară alegerea furtunului potrivit în funcție de presiune, lichidul vehiculat, precum și mediul unde va fi instalat și de asemeni alegerea racordului potrivit în funcție de configurația necesară și a furtunului ales. După aceasta urmează procesul propriu-zis de sertizare, după tăierea furtunului la lungimea necesară aplicației, se fixează racordul ales la capătul furtunului și se poziționează pe presa de sertizare. În cadrul companiei PH HIDRO PNEUMATIC, distribuitor autorizat Parker Hannifin sunt folosite atât prese de sertizare cât și furtunuri si racorduri Parker pentru obținerea celui mai bun rezultat. În funcție de dimensiunile furtunului și de seria acestuia, sunt montate pe presa de sertizare bacurile corespunzătoare, iar în urma setării cotelor de sertizare necesare, racordul este strâns prin presare pe furtun asigurând astfel etanșarea completă și optimă. Pentru sertizarea corectă și de durată a furtunurilor hidraulice, este absolut necesar ca aceasta să fie făcută într-un cadru corespunzător, de către personal calificat, de aceea PH HIDRO PNEUMATIC vă pune la dispoziție servicii profesionale de sertizare furtunuri în atelierul companiei. După sertizarea propriu-zisă, înainte de livrare, se face curățarea ansamblului proaspăt create și izolarea terminațiilor acestuia.

            Fiind folosite furtunuri hidraulice, racorduri și echipamente oferite de Parker Hannifin, liderul de pe piață în materie de hidraulică, serviciile de sertizare a furtunurilor prestate de PH HIDRO PNEUMATIC reprezintă alegerea optimă de pe piață, indiferent de rata de presiune necesară aplicației dumneavoastră, de mediul exterior și de fluidul vehiculat. În gama de produse oferite de PH HIDRO PNEUMATIC puteți regăsi furtunuri capabile să opereze pentru presiuni de până la 8000 bari, în cazul furtunurilor termoplastice, racorduri în diferite configurații și nu în ultimul rând cel mai bun serviciu de sertizare a furtunurilor.