Uleiul hidraulic, datorită proprietăților sale și a faptului ca este considerat incompresibil, este folosit ca și mediul prin care este transmisă puterea de la un generator, cum ar fi o pompă hidraulică, către componenta sistemului care execută mișcarea propriu-zisă, ca de exemplu cilindrul hidraulic. Acesta are o multitudine de funcții vitale în cadrul unui sistem, precum transmiterea puterii, un mediu bun de transfer al căldurii, de asemeni datorită viscozității este și un mediu ce oferă etanșare și lubrifierea componentelor și nu în ultimul rând are un impact scăzut asupra mediului înconjurător datorită capacității ridicate de biodegradare.

            Menținerea uleiului hidraulic în parametrii este un considerent important pentru o funcționare optimă a sistemului hidraulic. Pentru aceasta, în sistem sunt montate filtre cu diferiți parametrii de filtrare, în funcție de dimensiunea sistemului, de necesitatea componentelor sistemului dar și de complexitatea acestuia. Contaminările uleiului hidraulic pot avea diverse dimensiuni, dar și diferite naturi, astfel alegându-se filtrul potrivit, ca de exemplu particulele de apă cauzate de către modificări ale temperaturii din interiorul instalației, producându-se condensul, aerul din exterior, particule metalice, sau pilitură mecanică și multe altele.

            Pentru ca sistemul să funcționeze la parametrii nominali, calitatea uleiului este direct proporțională cu sistemul de filtrare instalat dar și cu conectica teava a sistemului, astfel produsele Parker Hannifin sunt alegerea optimă în materie de filtrare. Cu timpul, cu cât uleiul este mai predispus contaminărilor, este necesară schimbarea elementelor filtrante, care în funcție de gradul de filtrare pe care îl prezintă, vor oferi filtrare mai grosieră sau mai fină.

Firma PH HIDRO PNEUMATIC oferă servicii de filtrare a uleiului hidraulic, dar și de monitorizare a acestuia prin intermediul stației portabile Intelli-Cart, care vor detecta și afișa caracteristicile uleiului, gradul de contaminare în vederea luării unor decizii în vederea uleiului hidraulic din interiorul instalației. În cazul colmatării elementului filtrant se va face înlocuirea acestuia, urmând a fi curățat uleiul hidraulic din instalație cu ajutorul stației portabile.

            Filtrarea uleiului este necesar a fi realizată de către personal autorizat, prin metode eficiente pentru a anula eventualele operări defectuoase sau defectări ale instalației. Fiind stocat în rezervoare hidraulice, sau altfel numite bazine hidraulice, alegerea rezervoarelor trebuie atent făcută, capacitatea și calitatea rezervoarelor jucând un rol foarte important pentru menținerea în parametrii a uleiului hidraulic.

            PH HIDRO PNEUMATIC se angajează sa ofere servicii de  analiza si de filtrare a uleiului hidraulic de cea mai înaltă calitate, motto-ul firmei fiind “Totul într-un singur loc”, punându-se preț pe calitatea uleiului hidraulic dar și a componentelor din cadrul sistemului ce păstrează uleiul hidraulic în parametri.

Statie Filtrare Ulei ParkerCartuse filtrante Parker