În locurile în care furtunul sertizat este expus la solicitări mecanice severe, protectori suplimentari pentru furtunuri, cum ar fi protecții, manșoane etc. s-au dovedit a fi o soluție bună. De exemplu, protecțiile cu arc sau protecțiile cu armură împiedică îndoirea furtunului și reprezintă protecția ideală împotriva abraziunii extreme sau a posibilelor deteriorări din exterior.
    Înainte ca racordul să fie sertizat pe furtun, protecția trebuie să fie împinsă pe furtun - așa că nu uitați să comandați protecțiile împreună cu comanda dumneavoastră de componente de asamblare a furtunului.
    Pentru anumite aplicații, este un avantaj să utilizați
furtunul sertizat cu manșoane de protecție din plastic, deoarece acestea să constituie soluții compacte. În acest scop, vă recomandăm să folosiți protectori PolyGuard, protectori de furtunuri ParKoil și Partek Wraps. Manșoanele pentru furtun Partek Wraps sunt concepute pentru împachetarea ansamblurilor de furtunuri după instalare. Parker oferă o gamă largă de accesorii pentru a lucra mai inteligent, mai rapid și mai bine!

Spring Guard (SG)

    Spring Guard Parker este un produs care prelungește durata de viață a furtunurilor sertizate și nu numai, care sunt expuse la condiții de funcționare dure. Acestea distribuie razele de curbură pentru a evita îndoirea secțiunilor de furtun și protejează furtunul de abraziune și tăieturi adânci. Gărzile sunt construite din sârmă de oțel și placate pentru a rezista la rugină. În imaginea de mai jos sunt reprezentate furtunuri hidraulice ce vor opera în condiții extrem de severe, iar protecția Spring Guard este absolut necesară pentru a asigura funcționarea optimă și o durată prelungită de viață.

    Alături de Spring Guard, pentru securizarea furtunului, au fost folosite și "Hose whip restraints". Sistemul de reținere a furtunului este conceput pentru a preveni "biciuirea unui furtun" presurizat în cazul în care furtunul se separă de racordul său. Acest sistem oferă un de nivel suplimentar de siguranță și ajută la prevenirea deteriorării echipamentelor din apropiere sau a rănirii operatorilor aflați în apropierea furtunului defect prin limitarea efectului de bici sau a deplasării furtunului sub presiune după ce acesta se desprinde din racordul său. 

PolyGuard & Parkoil (HG & PG)

Protejați-vă și împachetați furtunurile cu aceste protecții spiralate care minimizează îndoirea și nu pot rugini. Atât PolyGuard, cât și Parkoil se instalează fără a scoate furtunul.

Partek (AS & PS)

     Manșonul de protecție din nailon Partek de la Parker vă oferă o protecție sigură împotriva abraziunii furtunului în două moduri.
În primul rând, conform specificației ISO 6945, Partek are o construcție unică din nailon cu țesătură tubulară, Partek "AS" este suficient de puternic pentru a rezista la peste 200.000 de cicluri de abraziune și Partek "PS" la peste 50.000 de cicluri de abraziune, fără a se uza țesătura în niciun loc. În plus, această țesătură oferă, de asemenea, un perete interior excepțional de neted, permițând furtunului de cauciuc să se miște liber în interiorul manșonului. Acest lucru asigură o instalare ușoară și previne orice problemă de abraziune internă. Manșonul Partek este disponibil fie în negru (PS), fie în galben (AS) și în dimensiuni care se potrivesc cu majoritatea furtunurilor hidraulice. Partek, soluția rapidă și ușoară pentru protecția furtunurilor în zonele cu grad ridicat de abraziune.

Minesleeve (DMS)

     Parker Minesleeve oferă cea mai bună rezistență la abraziune fără a adăuga rigiditate furtunului și depășește specificațiile MSHA pentru rezistența la flacără. Testele de rupere efectuate în conformitate cu SAE J343 pe ansambluri de furtunuri acoperite cu Mineslesve (DMS) arată o capacitate de retenție a scurgerilor de ulei de 7 ori mai mare decât cea a produselor similare. De asemenea, este potrivit pentru împachetarea de ansambluri de furtunuri cu diametru mic, tuburi sau fire.

Firesleeve (FS-F)

     Parker Firesleeve este un înveliș rezistent la flăcări care protejează furtunul de condiții de temperatură extremă. Firesleeve alunecă ușor peste furtunuri și se extinde ușor peste fiting. La montarea manșonului împotriva focului pe ansambluri de furtunuri cu fitinguri reutilizabile sau sertizate, o clemă de manșon de incendiu trebuie utilizată pentru prinderea manșonului.

Certificare:
 - Certificat UL 1441
 - Certificat pentru testul de flacără VW1
 - Certificat MSHA pentru utilizarea în minele subterane
 - SAE AS1072E
 - Certificat DNV-GL la 800C/30 minute (ISO15540 & ISO15541)
 - BS EN 373 testat la stropire cu apă topită
 - BS EN 388 testat la abraziune

Hose Shields (HP-B)

     Scuturile de protecție a furtunului prelungesc durata de viață a furtunului prin protejarea furtunului împotriva abraziunii care apare atunci când furtunul se freacă de alt furtun, metal sau beton. Scuturile de protecție pentru furtunuri Parker sunt rezistente la ulei, lubrifianți, benzină, majoritatea solvenților și pot rezista la temperaturi ambientale cuprinse între -40 °C și +150 °C. Se instalează ușor și se fixează cu ajutorul unor legături de cablu, fără a deconecta niciun furtun.