Într-un mediu de producție industrială, managerii MRO și inginerii de producție recunosc faptul că fiabilitatea și calitatea elementelor cheie ale infrastructurii sunt esențiale pentru un succes durabil. Aerul comprimat, recunoscut pe scară largă ca fiind a patra utilitate, alături de apă, electricitate și gaze naturale, este foarte important pentru a respecta programele de producție și obiectivele financiare și, în cele din urmă, pentru a conduce procesul de fabricație. Aerul comprimat este utilizat pentru a opera totul, de la componente HVAC la echipamente pneumatice și instrumente foarte personalizate. Calitatea aerului comprimat - nivelurile de ulei, apă și contaminanți solizi - variază în funcție de aplicație. Dar ceea ce este consecvent este nevoia utilizatorului de puritate invariabilă și de o alimentare continuă cu aer comprimat către zonele specifice de utilizare.

Oferă tehnologiile mai vechi o protecție insuficientă?


     Tehnologiile de filtrare și uscare a aerului comprimat există de ani de zile și se găsesc în majoritatea unităților de producție. Uscătoarele de aer utilizează de obicei tehnologii de refrigerare sau desiccante pentru a elimina vaporii de apă și contaminarea din aerul comprimat. Unele uscătoare de aer comprimat încorporează filtrarea ca proces de pre și/sau posttratare. Dar prezența acestor dispozitive nu asigură că nivelul de calitate a aerului este adecvat pentru echipament și aplicație. Deoarece criteriile de testare și de fabricație din prezent au devenit mai rafinate, iar programele de producție au devenit mai agresive, este important ca întreprinderile să își modernizeze corespunzător tratamentul aerului comprimat. Tehnologiile de uscare și filtrare de ieri pot fi pur și simplu insuficiente pentru protecția echipamentelor care se găsesc în instalațiile de producție de astăzi. De fapt, tehnologiile învechite pot limita capacitățile de producție prin faptul că nu reușesc să prevină contaminarea aerului.

Importanța calității aerului
     Într-un sistem tipic de aer comprimat, există mai mulți contaminanți majori:

  • Vapori de apă
  • Apă condensată
  • Vapori de ulei
  • Ulei lichid și aerosoli de ulei
  • Praf
  • Microorganisme
  • Rugină și calcar de pe țevi


     Dacă doar câțiva dintre acești contaminanți pătrund într-un mediu curat, steril sau într-un proces de producție, pot avea un impact costisitor asupra calității produsului și pot chiar face ca un produs să fie total impropriu pentru utilizare și să fie supus retragerii.

     Modernizarea sistemului de tratare a aerului comprimat cu un design modern și eficient va elimina riscurile asociate cu acești contaminanți.

     Selectarea unui sistem la cheie, cu validare de către o terță parte, elimină presupunerile legate de selectarea, asamblarea și instalarea componentelor de tratare a aerului comprimat. Includerea unui sistem validat va avea un impact direct și pozitiv asupra eficienței producției și asupra limitării costurilor. Va oferi liniște sufletească și încredere totală în acest element al procesului de fabricație.

Satisfacerea nevoilor actuale de producție
     În prezent, managerii MRO și inginerii de producție sunt provocați să găsească oportunități de reducere a consumului de energie. Multe tehnologii mai vechi de tratare a aerului irosesc aerul comprimat prin scurgeri și procese de regenerare. Din fericire, producătorii de echipamente de tratare a aerului comprimat sunt conștienți de acest lucru și mulți dintre ei acordă o prioritate ridicată găsirii unor îmbunătățiri de reducere a consumului de energie care pot fi încorporate în proiectele lor.

     Producătorii de uscătoare se străduiesc, de asemenea, să ofere calitatea, eficiența, productivitatea și, în cele din urmă, securitatea pe care o cer utilizatorii de aer comprimat în producție. Cei mai buni producători i-au ascultat pe utilizatori și au identificat nevoile de top în tratarea aerului comprimat: performanță ridicată, funcționare fiabilă, întreținere redusă, modele ușor de utilizat și costuri totale de proprietate reduse - asigurate prin costuri inițiale rezonabile, cheltuieli de întreținere reduse și consum redus de energie.

 

     Parker Gas Separation and Filtration EMEA oferă o gamă de soluții de filtrare și separare care sunt concepute pentru a satisface nevoilor clienților globali prin intermediul unei atenții dedicate pe principalele sectoare de piață. Funcționând de la unități de producție din Marea Britanie, Italia, Olanda și Republica Cehă, divizia proiectează, dezvoltă, produce și comercializează echipamente pentru aer comprimat/gaze. filtre și uscătoare, răcitoare, produse de gestionare a condensului, purificatoare de aer respirabil, azot, hidrogen și generatoare de gaze pentru diverse piețe, industrii și aplicații în care aerul comprimat și puritatea gazului, calitatea produselor, excelența tehnologică și o gamă globală de suport pentru clienți sunt primordiale. Produsele Parker Gas Separation and Filtration EMEA oferă o combinație unică de inovație și excelență în cele mai solicitante aplicații, ajutând inginerii să maximizeze productivitatea și profitabilitatea instalațiilor.

     În cadrul magazinului nostru online puteți regăsi o parte din gama extinsă de echipamente de tratare a aerului comprimat de la Parker. Click pe denumirea produsului pentru mai multe detalii.

    Răcitor industrial HyperchillPlus           Generator de azot PSA NITROSource                Uscator Desiccant OFASHL

           

 

 

    Uscator prin refrigerare StarlettePlus-E       Purificator aer comprimat BASHL         Sistem de purificare aer Breathing Star

           

 

 

        Drena Condens ED30000                 Aftercooler WRN Hypercool               Filtru Coalescent & Particule Uscate OIL-X