Invenția ingenioasă a sistemului de inele tăietoare a fost făcută de fondatorul Parker Ermeto la sfârșitul anilor douăzeci. În 1934, această idee a fost brevetată și astăzi este la fel de utilă ca în prima zi. Având în vedere gama de aplicații, calitatea, fiabilitatea și siguranța funcțională, principiul inelului tăietor de la Parker a reprezentat un sistem de vârf până în prezent.
     Desigur, acest lucru a fost posibil numai prin adaptarea continuă a invenției originale din 1934 la cerințele practice ale tehnologiei de ultimă oră. Astfel, primul inel tăietor Parker Ermeto mai are puține lucruri în comun cu cel mai recent inel de tăiere multifuncțional EO-PSR. Racordul EO-PSR îndeplinește cerințele sistemelor hidraulice moderne. Acest lucru este valabil mai ales pentru aplicațiile în care sistemele sunt expuse la sarcini extrem de mari. EO-PSR este conceput pentru tuburi metrice și se bazează pe standardele germane DIN 3861 și DIN 2353, care astăzi sunt reprezentate de standardul internațional ISO 8434-1. EO-PSR este disponibil în seriile "L"- și "S".
     Inelul de tăiere progresivă EO-PSR (Progressive Stop Ring) este disponibil pentru gama de fitinguri din oțel. Pentru aplicațiile din oțel inoxidabil, se utilizează inelul tăietor progresiv DPR 71, iar inelul tăietor pentru fitingurile din alamă și seria LL.

     Caracteristicile EO-PSR

     Racordul EO-PSR produce o conexiune de înaltă presiune, fără scurgeri, a tuburilor și componentelor din sistemele hidraulice. Funcția de bază a EO-PSR este tăierea progresivă controlată a EO-PSR în țeavă datorită unei geometrii interne unice.
     Marginea de tăiere frontală începe să taie în țeavă înainte de începerea celei de-a doua margini de tăiere. De îndată ce ambele muchii de tăiere au tăiat în țeavă până la adâncimea proiectată, avansul suplimentar este limitat de forma de oprire și de noua protecție împotriva supraîncordării. În plus, forma specială a EO-PSR în secțiunea frontală oferă un control al stării de asamblare.
     Datorită designului atât al marginilor de tăiere, cât și al formei de oprire, toate forțele care apar sunt distribuite în mod egal. Această distribuție, împreună cu gulerul interior special conceput al inelului, garantează o siguranță sporită, în special în ceea ce privește vibrațiile și tensiunile de flexie. În zonele din tubulatură în care se realizează mușcătura nu există sarcini de vibrații de serviciu.
     Forma de oprire, precum și protecția împotriva suprastrângerii determină o creștere clară și accentuată a forțelor de strângere. După asamblare, un guler vizibil din materialul tăiat al țevii trebuie să umple complet spațiul din fața primei muchii de tăiere. Este de dorit o ușoară arcuire în sus a inelului. Acest efect de arc asigură o compensare permanentă a vibrațiilor de flexiune și a efectelor de așezarea în filetul piulițelor de racordare.